„Учим и играем с роботите Финч”

Учебен час „Учим и играем с роботите Финч” ще се проведе в Дом на техниката - Кюстендил (залата на 6 етаж сградата на НТС ). Това ще стане на 18 октомври 2017 година от 12.00 часа в отдел „Технически науки” на Регионална библиотека „Ем. Попдимитров”-Кюстендил. Проявата е съвместна с ПМГ „Ем. Иванов” - Кюстендил и е в рамките на инициативите на Европейската седмица на програмирането от 15-23 октомври.
Роботите Финч са предоставени на РБ “Ем. Попдимитров“ от Посолството на САЩ в България и Фондация „Глобални библиотеки-България“ с цел  библиотеката да помогне на много деца да направят своите първи стъпки в роботиката по един интересен и забавен начин.
Специалистите по програмиране в Природоматематическата гимназия ще направят демонстрации и обучение по програмиране с роботите Финч пред ученици от шести клас.
 Финч е нов робот за обучение по Компютърно моделиране и Информатика. Предназначен е да подпомага овладяването на редица езици за програмиране. Насочен е предимно към деца от началните класове, но може да се използва и от подрастващи, тийнейджъри и студенти при първите им стъпки в програмирането.
Роботите са лесни за управление и навигация. Те могат да се движат, да рисуват и сменят цветовете си. Работата с тях развива логическото, стратегическото, критическото мислене, въображението и компютърните умения.
Българските библиотеки се присъединяват към инициативите, организирани по време на Европейската седмица на кодирането с поредица от безплатни семинари за работа с робота Финч. От 7 до 22 октомври специалисти от обществените библиотеки ще помогнат на децата от над 36 населени места да направят първи стъпки в програмирането по един интересен и забавен начин.
Заповядаите на  "учебения час" с робота " Финч"!