„Подкрепяме Българското"

На 4 октомври 2016 година се състоя базар - изложение на площад „Велбъжд" в Кюстендил. То е проява от кампанията на МЗХ „Подкрепяме Българското" . Близо 30 производители участваха в него.  Основно бяха представени  производители и преработватели на земеделски продукти от област Кюстендил. Изложението в Кюстендил е част от инициативата на МЗХ в подкрепа на българските производители, която се провежда на територията на областните центрове в страната.
Сред изложителите основно място заема Институт по земеделие – Кюстендил . Така на практика се онагледяват осъществяваните  съвместни действия между науката и практиката, а резултатите са вкусните и качествени кюстендилски плодове и зеленчуци.
Изложението бе открито  от  зам.-министърът на земеделието и храните Свилен Костов
Сред участниците има производители на плодове, зеленчуци, череши за сладкарската промишленост, хляб, млечни продукти, както и сергия на монасите от манастир „Благовещение". Те предлагат квасен хляб, манастирска лютеница и сладко по специална рецепта, сирена и млека.
„Подкрепяме българското” премина  много успешно и позитивно.:Заместник министър Костов сподели:  „И производителите, и потребителите много добре възприемат идеята, защото наистина това е вариантът да се запознаят с хората, които реално произвеждат. Добре е, когато застанеш пред щанда и знаеш, че срещу теб е човекът, който сутринта е набрал ябълките или доматите, или е издоил кравата, а сега е пред теб и си показва труда. Освен че купуваш труда и продукта, купуваш и възможността да поговориш с производителя, да завържете контакти за в бъдеще, да му станеш клиент, ако ти харесва това, което той предлага.
Изложението бе посетено от много граждани, които не само се запознаха с производителите, но си закупиха продукция и установиха преки връзки с производителите.

 

2016-izloj-1
2016-izloj-2
2016-izloj-3
2016-izloj-4
2016-izloj-5