На 19 февруари 2021 година ще се проведе онлай семинар на тема:

„Основни принципи на резитбата при овощните дървесни видове. Актуални примерни схеми за борба с икономически важните болести и неприятели при черешата, сливата и ябълката“
Предлагаме Ви Покана за участие в семинара.
Начален час - 10.30 часа.
Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация ( на линкове, посочени в Поканата)

На 28.01.2021 (четвъртък) от 15:00 часа, Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) организира уебинар на тема: „Рискове за пчелите свързани с растителното здраве. Насоки за работа с Електронната платформа за оповестяване на растителнозащитните дейности на БАБХ “. Събитието се организира от Териториални областни офиси на НССЗ - гр. Кюстендил и гр. Русе, Българска агенция по безопасност на храните и Институт по почвознание, агротехнологии и защита на растенията „Никола Пушкаров“.

 Предлагаме Ви програмата на семинара:

 Линк за регистрация: https://forms.gle/tg5ESfAtk1NuAyPd9

Линк за достъп: https://zoom.us/j/95171354342

При провеждане на обучение ще бъде използвана отново онлайн платформата ZOOM. Включването ще бъде възможно през електронно устройство (телефон, лаптоп, компютър) с достъп до интернет.

За повече информация и съдействие при регистрация може да се обадите на тел: 078/55 12 95, 0887 85 67 67.

 Участието е безплатно и без такси!

Очакваме да вземете участие!

Община Кюстендил и Института по земеделие – гр. Кюстендил организират за 13- та поредна година “Празник на плодородието“. Той ще се проведе в дните 2- 4 октомври 2020г. на пл.“Велбъжд“

Посетителите ще се насладят на изобилието на плодородния кюстендилски край, известен като “Овощната градина на България”. Програмата включва изложение на красиво а ранжирани маси от местни производители, читалища, детски градини, институции и организации, изложение на произведения на художници и занаятчии от цялата страна. В тридневния форум жителите и гости на града могат да се включат в арт- работилници и атрактивни състезателни игри. Всичко това е съпътствано от богата музикална програма.

“Празникът на плодородието” има конкурсен характер с награди за най-добро и атрактивно представяне на участниците.
ВИЖТЕ уникални произведения на изкуството, създадени от всичко, което е родила нашата земя!

ДОКОСНЕТЕ се до изобилието, възнаградило човешкия труд!

 

Предстои провеждането на 26 октомври 2020 година семинар на тема:
„НОВАТОРСКИ ТЕХНОЛОГИИ В ПЧЕЛАРСТВОТО. ЕФЕКТИВНОСТ ПРИ ЛЕЧЕНИЕ НА ВАРОАТОЗАТА ”

Предлагаме Ви да се запознаете с Програмата на семинара:

На 24 септември 2020 година от 15 часа ще се проведе Общо отчетно-изборно събрание на сдружение "Териториална организация на научно-техническите съюзи" град Кюстендил.
Предлагаме Ви да се запознаете с Поканата.